Pamukkale Bisiklet Derneği

2010 yılından bu yana Denizli Bisiklet Topluluğu olarak faaliyet gösteren grubumuz 2014 yılının Kasım ayında dernekleşmiş ve “Pamukkale Bisiklet Derneği” adını alarak kurumsal bir kimlik kazanmıştır.

Pamukkale Bisiklet Derneği’nin en önemli kuruluş amacı;

• Denizli’de bisiklet kültürünün gelişmesi,

• Bisikletin trafikte motorsuz bir kara taşıtı olduğu bilincinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması,

• Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası organizasyonlar düzenleyerek Denizli ve çevresinin doğal ve kültürel varlıklarının tanıtılmasıdır.

Derneğimiz: Her hafta sonu Denizli çevresinde günlük turların yanı sıra havaların müsait olduğu dönemlerde ayda bir hafta sonu 2 günlük kamplı turlar da düzenlemektedir.

Ulusal anlamda 2015 yılı Mayıs ayında yerel yönetimlerin desteğini alarak düzenlediği Denizli Bisiklet Festivali’nin ikincisini yine yerel yönetimlerin desteği ile 27-28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirecektir.

Tüm bisiklet severleri Denizli’ye davet ediyoruz.

Pamukkale Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Başkan : H.İbrahim Kurt
Başkan Yarımcısı : Fırat Ergür